Constructieberekeningen

Als onderdeel van het uitgebreide advies aan asset beheerders verzorgen wij constructieberekeningen aan bestaande assets. Naast (her)berekeningen voor het beoordelen van de constructieve veiligheid aan bestaande constructies worden door ons ook veel aanpassingen berekend zoals bij verbouw en/of uitbreidingen.

Constructieve berekeningen worden idealiter uitgevoerd op basis van de originele constructietekeningen. Indien die niet voorhanden zijn, dan zijn wij in staat om door onderzoek naar de constructie de benodigde gegevens te verkrijgen.

Constructieve veiligheid

Bij de beoordeling van de constructieve veiligheid van bestaande constructies worden deze herberekend met de bedoeling dat deze met de huidige belasting en normering (nog) voldoen aan het veiligheidsniveau. Voor kunstwerken wordt bekeken of deze de huidige verkeersbelasting nog kunnen dragen. Bij vastgoed betreft dit veelal CUR 248 of spouwankercontrole.

Controleberekening

Bestaande constructies worden veelal aangepast naar het gewenste huidige gebruik waarbij de constructie, in sommige gevallen, meer gewicht te dragen krijgt. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op de daken, ophogen van galerijen met tegels of het aanbrengen van een groen dak of binnentuin. Ook kan het zijn dat ruimtes en/of gebouwen een andere bestemming of functie krijgen met daarbij behorende andere (hogere) vloerbelasting. De constructie wordt door ons doorgerekend en eventueel voorzien van een advies voor versteviging.

Verbouwingen

Door veranderend gebruik of wensen kan het nodig zijn om constructieve aanpassingen te doen aan de constructie. In gevallen waarbij deze aanpassingen invloed hebben op de bestaande constructie of een aanvullende constructie nodig is kunnen wij ook hierin de opdrachtgever adviseren en de aanpassing of nieuwe constructie berekenen.

  • Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

    Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.