Hijsbalkonderhoud

Zekerheid bij het hijsen

Hijsbalkonderhoud en  keuringen

Wanneer je het hebt over het functioneel en bruikbaar houden van een onderdeel van een gebouw, kan de hijsbalk daarin niet missen. De hijsbalk/Hanebalk komt vooral voor in Amsterdam, maar het principe is in overige steden ook wel afgekeken. Het is een hijsmiddel om spullen welke niet door het trappenhuis kunnen, via het raam boven te krijgen.

Een bruikbare conditie en onderhoud gaan hier hand in hand met elkaar. Wanneer een hijsbalk niet tijdig wordt onderhouden, kan er dusdanig schade optreden dat een hijsbalk onbruikbaar wordt. Wanneer er iets mis gaat tijdens het hijsen, kunnen de gevolgen enorm zijn. Het is dus belangrijk om als gebouweigenaar dit soort onderdelen goed in de gaten te houden.

Het keuren van hijsbalken is een discipline op zichzelf. Hier wordt hij kort uitgelicht, maar onze onderneming: Hijsbalk Keuren is hier volledig aan gewijd. Hier staat alle achtergrondinformatie. MAAT ingenieurs keurt hijsbalken voor particulier gebruik en geeft daarbij de benodigde certificering af. Wanneer onderhoud op korte termijn noodzakelijk is of wanneer de hijsbalk wordt afgekeurd, wordt er een onderhoudsadvies afgegeven.

Helmi-van-der-horst-maat-ingenieurs

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op met onze specialist Helmi van der Horst via:

Deskundige
ingenieurs en adviseurs

Eén contactpersoon voor
onderzoek en begeleiding

Heldere tarieven zonder verborgen kosten

Een onafhankelijk advies waar u iets aan heeft