Druksterktemeting

Draagvermogen van beton bepalen? Wij zoeken het voor u uit!

Over Druksterktemeting

Voor het bepalen van de eigenschappen van beton wordt gebruik gemaakt van proefstukken. Deze kunnen, afhankelijk van de aard van de beproeving, verschillende vormen en afmetingen hebben. Proefstukken kunnen worden gemaakt in een mal of kunnen uit verhard beton in een constructie worden gezaagd of geboord (boorkern).

Kubussen, cilinders en prisma’s zijn de meest gebruikte vormen voor het maken van proefstukken van beton en mortels. De druksterkte van beton is in de meeste gevallen bepalend voor het draagvermogen van een betonconstructie. De druksterkte is een van de belangrijkste mechanische eigenschappen van beton. Ook in de betonvoorschriften wordt beton in de eerste plaats gekarakteriseerd met de druksterkte door middel van de sterkteklassen.

Voor het bepalen van de druksterkte van bestaande constructies wordt een monster (boorkern) genomen uit de constructie. Van dit monster wordt in het laboratorium de druksterkte bepaald door deze in een drukbank te beproeven tot moment van bezwijken.

Dennis-onck-maat-ingenieurs

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op met onze specialist Dennis Onck via:

Deskundige
ingenieurs en adviseurs

Eén contactpersoon voor
onderzoek en begeleiding

Heldere tarieven zonder verborgen kosten

Een onafhankelijk advies waar u iets aan heeft