Constructieve veiligheid

Wij brengen alle constructieve gevaren in kaart

Constructieve veiligheid

Een van de speerpunten binnen MAAT ingenieurs is constructieve veiligheid. Volgens de wetgeving is iedere beheerder of eigenaar van een gebouw verantwoordelijk voor de veiligheid ervan. MAAT ingenieurs helpt opdrachtgevers de potentiële gevaren in kaart te brengen. Dit doen we door middel van een uitvoerig onderzoek. Hieruit volgt een advies van herstelmaatregelen om de veiligheid weer te herstellen c.q. te waarborgen.

Kopgevels

Uit (recente) incidenten en onderzoekservaringen is gebleken dat door o.a. degradatie van onderdelen een metselwerk kopgevel instabiel kan worden. Hierdoor bestaat de kans dat deze door wind (deels) naar beneden komt vallen. Na onderzoek volgens het SBR-protocol (629-12) kan een uitspraak worden gedaan over de constructieve staat van de kopgevel en daarmee de veiligheid ervan. Indien de veiligheid in het geding is volgt een onafhankelijk advies voor het herstellen van de veiligheid.

Uitkragende balkons of galerijen

In Nederland staan meerdere complexen met uitkragende galerijen en balkons, dat wil zeggen zonder consoles. Naar aanleiding van een incident bij de Antillenflat in Leeuwarden in 2011 is de CUR 248 opgesteld. In de CUR 248 staat beschreven hoe dergelijke constructies beoordeeld moeten worden.

 

Kopgevelinspectie

Een visuele inspectie van de gebouwschil volstaat niet alleen.
Dennis-onck-maat-ingenieurs

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op met onze specialist Dennis Onck via:

Deskundige
ingenieurs en adviseurs

Eén contactpersoon voor
onderzoek en begeleiding

Heldere tarieven zonder verborgen kosten

Een onafhankelijk advies waar u iets aan heeft