Duurzaamheid & Energiebesparing

Met onze ervaring op het gebied van inspectie en advies voor beheer en onderhoud van vastgoed kunnen wij de opdrachtgever voorzien van advies over duurzaamheid en energiebesparing.

Veranderende richtlijnen en wetten

Onderhoud en beheer van vastgoed gaat verder dan alleen het in standhouden van het bestaande bezit. Het houdt ook in dat ze moeten voldoen aan de veranderende maatschappij en daarbij horende richtlijnen en wetten, ook aan de klimaatwet.

De meeste gebouwen (woningen) in Nederland zijn gerealiseerd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. En die gebouwen voldoen aan de toen geldende eisen. Dit betekent dat er naar het gebouw en het gebruik ervan moet worden gekeken om te zien of zij kunnen worden aangepast en het liefst op een eenvoudige en niet ingrijpende manier met te veel extra kosten.

Concrete vragen zijn: Kan er bespaard worden op het energiegebruik, kunnen de zonnepanelen wel op het dak, kan ook zonder aardgas het gebouw verwarmd worden, kan er een warmtepomp wel worden toegepast op de bestaande installatie, blijft het comfort in de woning hetzelfde? Met deze vragen en meer bent u bij MAAT ingenieurs aan het juiste adres.

Onderzoek naar energiebesparing

MAAT ingenieurs zet haar expertise in om de volgende zaken te onderzoeken:
Beoordelen van de bestaande constructie of deze geschikt is voor het toepassen van energiebesparende maatregelen en nader onderzoek naar de mogelijke besparingsmogelijkheden. Er kan voor het gebouw diverse scenario’s worden opgesteld met de energiebesparingsmogelijkheden waarbij de investeringskosten worden vergeleken en terugverdientijden worden bepaald. Ook wordt bekeken wat de invloed bouwfysisch betekent voor het gebouw of woning. Wilt u meer weten over de mogelijkheden dan kunt u contact hierover opnemen met ons.

Informatieplicht Energiebesparing 2019

De informatieplicht energiebesparing is bedoeld om bedrijven en instellingen aan te zetten om energiebesparende maatregelen te treffen aan hun gebouwen. In deze PDF informeren wij wat dat inhoudt:

Leaflet Informatieplicht 1 juli 2019
  • Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

    Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.